Ομάδα CARTEL

 

«Καζιμίρ και Καρολίνα»

του Έντεν φον Χόρβατ

 

‘Εναρξη: 26 Φεβρουαρίου 2016

 

 

O Τεχνοχώρος Cartel παρουσιάζει από τις 26 Φεβρουαρίου 2016 το έργο «Καζιμίρ και Καρολίνα» , μία τραγωδία της ανεργίας, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

 

Ο Καζιμίρ κι η Καρολίνα ζουν σε κάποιον τόπο, σε κάποια εποχή, στα χρόνια της Κρίσης. Ξεκινάνε να πάνε στη γιορτή, δεν θα φτάσουν όμως ποτέ, καθώς πολύ γρήγορα θ' ανακαλύψουν ότι η αγάπη τους ήταν μέχρι ενός σημείου. Ενώ ο Καζιμίρ έχει μείνει άνεργος και βουλιάζει στο θυμό και την αυτολύπηση, η Καρολίνα ονειρεύεται να βελτιώσει τη ζωή της και ν' ανέβει μερικά σκαλοπάτια στη σκάλα της κοινωνικής ανέλιξης. Γύρω της, σαν καρουζέλ του λούνα παρκ, περιστρέφονται φιλόδοξοι υπάλληλοι, διευθυντές και σύμβουλοι, κορίτσια που πουλάνε την συντροφιά τους για να βγάλουν το ενοίκιο, ένας μικροκακοποιός και η καταθλιπτική φίλη του. Ανάμεσα στο όνειρο και την ωμή πραγματικότητα, η Καρολίνα θα αναρριχηθεί κι ύστερα θα κατρακυλήσει πίσω στην όχθη των ηττημένων της καθημερινότητας. Ποιος φταίει; Οι άνθρωποι που είναι κακοί; Όχι, οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καλοί, ούτε κακοί, λέει ο Χόρβατ. Απλώς με την οικονομική κρίση αναγκάζονται να γίνουν λίγο περισσότερο εγωιστές.

 

Το «Καζιμίρ και Καρολίνα» είναι ένα λαικό ερωτικό έργο, μια ιστορία αγάπης που έχει σαν στόχο το ξεμασκάρεμα της μικροαστικής συνείδησης. Ο Εντεν φον Χόρβατ είναι σήμερα  ένας από τους πιο σημανικούς συγγραφείς της Γερμανίας. Το λαικό θέατρο του Χόρβατ εκφράζει την σύγχρονη πραγματικότητα και το «Καζιμίρ και Καρολίνα» ενώ γράφτηκε για την οικονομική κρίση του 1930 αντικατοπτρίζει την κρίση του σήμερα.

 

Το «Καζιμίρ και Καρολίνα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γ. Ρεμούνδου.

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny MacLellan

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Βίντεο: Χρήστος Δήμας

Φωτογραφίες: Ζωή Πυρίνη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου

Διεύθυνση Παραγωγής: Φαίη Τζήμα

Επιμέλεια μαλλιών: In Berlin

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: BrainCo

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αντωνιάδου, Ευτυχία Γιακουμή, Μάνος Καζαμίας, Ιουστίνα Ματιασέκ, Βασίλης Μπισμπίκης, Ιάσονας Παπαματθαίου, Μαρία Σκαφτούρα, Παναγιώτης Σούλης, Στέλιος Τυριακίδης

 

Πληροφορίες 

 

 

Από 26 Φεβρουαρίου , κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή

Μέχρι 24 Απριλίου 2016

 

Ώρα Έναρξης: 21:00

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €8 (μειωμένο), €5 (ατέλειες/ανέργων)

Διάρκεια: 100 Λεπτά

Προπώληση: Viva.gr

 

 

 

Τεχνοχώρος CARTEL, Αγ. Άννης & Μικέλη 4, Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας

Τηλ. Επικοινωνίας & Κρατήσεων: 693 98 98 258

(ώρες επικοινωνίας 14:00-21:00)

https://www.facebook.com/carteltexnoxoros / www.carteltexnoxoros.com