Ομάδα «ΘΑ ΔΟΥΜΕ»

 

Η θεατρική ομάδα "ΘΑ ΔΟΥΜΕ" παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας “Wings of desire” (Τα φτερά του έρωτα) των Wim Wenders και Peter Handke (1987).

 

Πρόκειται για μία θεατρική διασκευή του σεναρίου , ένα «θεατρικό ντοκιμαντέρ» , το οποίο μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα. Μία πόλη που ψάχνει τα πατήματά της και την ύπαρξή της μέσα από τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αλλαγές. Άνθρωποι που ζουν και συγκρούονται  με την ανελέητη απλότητα της πραγματικότητας και την πνευματική τους οντότητα. Το ανθρώπινο ένστικτο αντανακλά την αγγελική του διάσταση, ως σκιά, πάνω στους τοίχους της πόλης. Η «ακροβασία» του είδους μας στην βίαιη προσαρμογή της εξέλιξης. Το βίαιο παρελθόν εξαγνίζεται και ψάχνει την λύτρωση, σε ένα ακόμη πιο βίαιο παρόν. Μία ελεγεία για την ύπαρξη, την αναζήτηση, την αγάπη, τον έρωτα, την απώλεια, τη ζωή.

 

"Ο Ουρανός πάνω από την πόλη” είναι μία πολυπρόσωπη παράσταση, σύγχρονη, στην οποία συμμετέχουν 10 ηθοποιοί, σε σκηνές που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν “κινηματογραφικό”. Ο απόλυτα ρεαλιστικός λόγος εναλλάσσεται με τον ποιητικό.

 

Η παράσταση θα παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο CARTEL , στο Βοτανικό , από τις 20 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για 42 παραστάσεις έως και τις 21 Φεβρουαρίου. Κάθε τριήμερο θα υπάρχει και ένα διαφορετικό δρώμενο με γνωστούς και νέους καλλιτέχνες (εικαστική έκθεση, χορός , μουσική), το οποίο θα εντάσσεται στην παράσταση χωρίς να την αλλοιώνει αλλά αντιθέτως αποτελώντας μέρος αυτής.

 

 

 

 

 

 ‘Εναρξη: 20 Νοεμβρίου 2015

 
 
 
"Ο ουρανός πάνω από την πόλη"

Η θεατρική ομάδα "'Θα δούμε"  παρουσιάζει, μία θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό σενάριο της ταινίας “Wings of desire” (Τα φτερά του έρωτα).

Συντελεστές

 

 

Μετάφραση : Λήδα Κουτεντάκη

Διασκευή-Δραματουργική Επεξεργασία : Σοφία Τσάκα

Σκηνοθεσία : Ακίνδυνος Γκίκας

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & στίχοι τραγουδιών - Τεχνική επεξεργασία (εφέ) - Επιμέλεια ήχου : Ούγκο Βάρβογλης

Φωτισμοί παράστασης : Φίλιππος Μπουραΐμης

Σκηνογραφία-εικαστική επιμέλεια-Επιμέλεια κοστουμιών: Μαρία Αντωνιάδου

Διδασκαλία κίνησης : Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου

Διδασκαλία ακροβατικών: Μαρία Βαρβαντάκη

Βοηθός σκηνοθέτη : Λήδα Κουτεντάκη

Art Photography and Direction : Χάρις Κυριακίδη

Video promo Teaser παράστασης : Μιχάλης Γλυνιαδάκης – Malyse Productions

Επιμέλεια μαγικών : Ve Spero

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί :Στέλιος Ψαρουδάκης, Αφροδίτη Αντωνάκη, Ακίνδυνος Γκίκας, Βάσια Λακουμέντα, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνα ΜatwaliΚουτουλάκη, Νίκος Κρίκας, Ειρήνη Χατζηνίκου, Μαρία Αδάμου, Έλενα Δελακούρα.

 

 

Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο ώρα 9:00μμ, Κυριακή ώρα 7:00μμ

 

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ατέλεια, άνεργοι)

Προπώληση: VIVA