Γιώργος Σκούρτης

Οι Eκτελεστές

28 Φεβρουαρίου 2013

 

Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

 

 

 

Όπως λέει ο ίδιος ο Γ. Σκούρτης είναι «μια ιστορία βίας και αναρχίας,  σαν αυτές που συμβαίνουν καθημερινά πλέον στη ζωή μας κι όταν αργούνε να ξανασυμβούν…..μας λείπουνε!  Είναι  η βία της εξουσίας πάνω στο άτομο-πολίτη κι η αναρχία του ατόμου- πολίτη ενάντια στην εξουσία».   
 

Οι «ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ» είναι τρία αδέλφια.  Ο Κοσμάς (Σήφης Πολυζωίδης) ο αναρχικός,  «που πολεμάει το σύστημα με τα βιβλία του», ο Τάσος (Βασίλης Μπισμπίκης)  «το κλεφτρόνι» που το’σκασε απ’ τη φυλακή με το όνειρο να «την κάνει για Βραζιλία» και ο Στέλιος (Παναγιώτης Σούλης), ο καλλιτέχνης  «το πρεζόνι που ταξιδεύει», ληστεύουν μια τράπεζα και καταφεύγουν με τη λεία τους στην αποθήκη ενός λατομείου. Εκεί, κυνηγημένοι και εγκλωβισμένοι,  θα συγκρουσθούν,  θα ονειρευτούν,  θα παλέψουν παγιδευμένοι  στους  μηχανισμούς που ασκεί η εξουσία πάνω τους.  Θα βρουν διέξοδο;

Ένα από τα πιο σκληρά κείμενα του Γ. Σκούρτη και του νεοελληνικού θεάτρου .  «Το έργο δεν έχει να κάνει με το περιθώριο» λέει ο Γ. Σκούρτης. «Ξεκινάω από περιθωριακούς ανθρώπους αλλά πιστεύω ότι το έργο “φεύγει” και αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Μιλάει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους δρόμους και τα σπίτια μας, στις παρέες μας, μέσα μας κι έξω μας».

 

Συντελεστές

 

Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογία 
Σκ. Πάλης: Chris Radanof
Μουσική: Γ. Αγγελάκας, «ΤΡΥΠΕΣ»
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σήφης  Πολυζωίδης, Βασίλης  Μπισμπίκης, Παναγιώτης  Σούλης

Press
Video
Photos